Sunday, September 13, 2009

ΑtticaSos & Mater Matrix Mother and MediumΔυο μήνες σχεδόν έχω να αναρτήσω κάτι στο καημένο το μπλογκάκι μου! Ομολογώ ότι γενικά δεν είχα όρεξη να καθήσω μπροστά από τον υπολογιστή αυτό το διάστημα. Μια ο παραφορτωμένος Ιούλιος από δουλειά στο γραφείο, μια οι ζέστες και οι τεμπελιές του Αυγούστου, με κράτησαν μακριά από το νετ! Τώρα όμως που φθινοπώριασε και ήρθαν και οι πρώτες βροχούλες , είπα να οργανωθώ πάλι! Αρχίζοντας μια περιήγηση στο νετ, έπεσα χθες σε μια υπέροχη πρωτοβουλία για την αναδάσωση της Ατιικής, από την Μάνια Μαράτου!Αντιγράφω από το μπλογκ:Attica Sos


Μετά την τελευταία ολοκληρωτική καταστροφή του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου της Αθήνας στη Βορειοανατολική Αττική το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο και το Μουσείο Ψωμιού Βαρνάβα παίρνουν την πρωτοβουλία να κάνουν έκκληση στους ήδη ευαισθητοποιημένους καλλιτέχνες της Ελλάδας και του εξωτερικού να βοηθήσουν έμπρακτα στην αποκατάσταση του περιβάλλοντος.

Όλοι τους καλούνται να προσφέρουν δωρεάν έργα για την παραπάνω προσπάθεια. Ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πολλοί καλλιτέχνες, και έχουν σταλεί έργα από τη Μεγάλη Βρετανία, την Ολλανδία και τις ΗΠΑ.

Τα έργα θα συγκεντρωθούν έως το Νοέμβριο του 2009, ενώ το Δεκέμβρη της ίδιας χρονιάς θα πραγματοποιηθεί έκθεση στους χώρους των δύο μουσείων. Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν αποκλειστικά για αναδάσωση με τη βοήθεια επιστημόνων σε συγκεκριμένο χώρο που αυτοί θα καθορίσουν.

Ήδη τα τρία τελευταία χρόνια μέρος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων των δύο μουσείων αφορούν την περιβαλλοντική αγωγή και την ευαισθητοποίηση των μαθητών του Νομού Αττικής, ενώ ταυτόχρονα έχουν διατεθεί δωρεάν στους πολίτες περισσότερα από 3000 δέντρα και φυτά. Ακόμη, το δίκτυο εθελοντών των δύο μουσείων από τη δημιουργία του ως σήμερα έχει καθαρίσει ρέματα και ακτές της Αττικής.

Τα έργα στέλνονται στη διεύθυνση: ΤΘ66, Μαραθώνας 19007, Αττική, υπ όψιν κας. Μ. Μαράτου. Θα πρέπει να συνοδεύονται με τα πλήρη στοιχεία του δημιουργού τους και όσες πληροφορίες επιθυμούν να γνωστοποιούνται κατά την προβολή των έργων.

Για την ενημέρωση του κοινού και όσων ενδιαφέρονται μπορείτε να πάρετε πληροφορίες στις ιστοσελίδες attikasos.blogspot.com , www.ilmb.gr

Mater Matrix Mother and Medium

Kι ενώ εμείς εδώ καίμε τα δάση μας, σε μια άλλη γωνιά του κόσμου τα χρησιμοποιούν για πολιτιστικούς σκοπούς:


Το Mater Matrix Mother and Medium είναι μια διαδικαστική προσωρινή δημόσια εγκατάσταση τέχνης από την καλλιτέχνιδα εγκαταστάσεων Mandy Greer, εγκατεστημένη στο Σιάτλ. To έργο αυτό αφορά σε μια μια εγκατάσταση που υφαίνεται στα δέντρα του αστικού δάσους του Σιάτλ, ένας ποταμός ινών μήκους 200 ποδιών, και η ενσωμάτωση εκείνου του ποταμού σε μια απόδοση, αργότερα αυτό το καλοκαίρι, από τον οραματίστρια χορογράφο και χορεύτρια Ζωή Scofield. Αυτή η νέα εργασία ανατίθεται από τις εγκαταστάσεις δημόσιας χρήσης του Σιάτλ 1% για τα Ταμεία Τέχνης, και διαχειρίζεται από το γραφείο του Σιάτλ των Τεχνών και Πολιτιστικών Υποθέσεων, ως τρόπος να γιορταστεί και να ερμηνευθεί η λαμπρότητα των αστικών κολπίσκων του Σιάτλ και να ενθαρρυνθεί η κοινοτική συμμετοχή στη διαχείριση των ουσιαστικών υδροκριτών του.

4 comments:

πουαντερι said...

Καλως την μου!!!
η επανοδος σου οπως παντα με νοημα!
Μακαρι να ειχαμε κι εμεις τετοιες προτοβουλειες και τοση αγαπη για τον τοπο μας.....

Μπηκα στο flickr και ειδα το νεο σου φουλαρι το ΜΠΕΖ με το υπεροχο πορτοκαλι του, ειναι μουρλια!!!
Φιλια πολλα-πολλα!!!!

Δημιουργία said...

Το πλεκτο μεσα στα δεντρα ειναι σαν ποταμι.Καλο φθινοπωρο Ευα, καλες δημιουργιες.

kiki said...

Το πλεκτό γεννά πολιτισμό! Καλό φθινόπωρο Eve!

Laura Trevey said...

Your post is up on
Bright, Bold, and Beautiful!!

Enjoy ~~
xo Laura
www.brightboldbeautiful.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...